Vyberte si zimnú bundu


16.1.2019

Zima  je v plnom prúde, teplota klesá pod  nulu a teda  dozrel čas na to, aby  sa lezec,  lyžiar, alebo turista pozrel  aj po nejakej  bunde do nepriaznivého  počasia.


 

 

 

 

V našom obchode si nájde každý  to svoje.  Od rezortných lyžiarov, pre ktorých  máme zateplené bundy vybavené  memránami  Gore Tex, alebo Dry tech, cez pretekárov obľubujúcich tenké, ľahké a dobre zbaliteľné membránky, až  po  alpinistov a lezcov, ktorí si zakladajú na  mechanickej odolnosti troj vrstvového Gore Texu. Tieto bundy s prehľadom vydržia zaťaženie  ťažkými batohmi, alebo intenzívny kontakt s ľadom a skalou. 

Keď  človek v zúfalej snahe doliezť v zdraví dĺžku aktívne využíva trenie celého tela na to, aby sa s rachotom nezošmykol do doliny, na bundu sa  veľmi nehľadí.  Bunda má v takej chvíli vydržať.

 

Ak by sa niekto nevedel rozhodnúť, aká hrúbka membrány  je pre neho ideálna,  u nás nájde  riešenie  vo forme  kombinovanej bundy, ktorá  si vďaka 2,5 vrstvovej konštrukcii zachováva ľahkosť a zbaliteľnosť tenkých goračiek, zatiaľ čo na ramenách a vrchnej časti chrbta, teda v mieste zaťaženia dažďom, alebo batohom je vystužená 3-oj vrstvovým Gore Texom.

A keďže  všetci vieme, že  hoc  sú membrány  fajn,  samé o sebe nehrejú, je dobré sa zamerať  aj na   termoizolačné vrstvy z Polartecu, ktoré  dobre hrejú a pri zaťažení stále umožňujú membránam dýchať a teda neznižujú ich funkčnosť.

A keď  pani zima  ukazuje svoju odvrátenú tvár, netreba v panike bežať  z kopca,  pretože ešte sú tu páperové vetrovky, ktoré tak veľmi obľubuje naše nežné pohlavie.  No a pre nás – nezodpovedné živly, je tu našťastie duté vlákno, ktoré napriek tomu, že nevyžaduje starostlivosť  peria, stále urobí svoju robotu.  „Mammutia“  náplň Ajungilak OTI™ Element, ktorá sa štandardne využíva v spacákoch  vás udrží v teple aj  v prípade sa vám nepodarilo udržať  ju v suchu.

V prípade, že  sa napriek tomu neviete rozhodnúť, aké kombinácia vrstiev a materiálov by najlepšie splnila Vaše požiadavky, neváhajte sa zastaviť v našej predajni, kde sa môžete poradiť, všetko si vyskúšať a poobzerať  pred zrkadlom.

Prajeme veľa pekných a intenzívnych zážitkov v zimnej prírode a stále šťastný návrat domov, lebo dobrá bunda sa zíde nie len na horách, ale aj pri prataní snehu.

 

Najlepší dodávateľ pre Vaše športové aktivity v prírode ale aj v meste

Sme s Vami a sme tu aby sme Vám poradili pri výbere toho najlepšieho čo potrebujete

Viac